Ratamestarilta muutama viime hetken tiedote

posted in: SM Viesti R2 | 0

Ratamestarilta muutama viime hetken tiedote

1. Syksyn puinti on edistynyt: Kiellettynä on enää ainoastaan kartan pohjoisosassa oleva pistepelto. Katso mallikarttaa lähdössä!
2. Varvausrastille ette saa juosta lähtö- ja maalialueen kautta. Käytä peltoalueen eteläosaa.
3. Kalllio-alueet ovat vieläkin liukkaat.
4. Alueen pohjoisosassa on keväällä tehty metsätöitä. Kartantekijä on tältä osin karttaan piirtänyt ainoastaan selvimmät ajourat.

Femman valmistautuu Vöyrillä järjestettäviin SM-kilpailuihin

posted in: SM Viesti R2 | 0
12.9.2016 SM-järjestäjä IF Femmanin lehdistötiedote
fm-talt

Sunnuntaina Vöyrin Kalapäähän on totuttua vilkkaampi liikenne. Tuolloin yli 600 suunnistajaa matkaa sinne suunnistuksen veteraanien SM-viesteihin.

Ratamestarit Bengt ja Berit Tunis tekivät ensimmäisiä ratahahmotelmia jo ennen joulua ja kesällä suunnitelmia tehtiin vakavissaan. Tuolloin Kalapään lammen itäisen maaston uusi kartta oli juuri valmistunut

-Suunnittelun alkuvaiheessa en pohdi rastipistettä, vaan rastiväliä ja kuinka haluan ratojen kulkevan. Viestiratoja voi tehdä monella eri tapaa. Minä haluan että viesti pysyy kasassa ja että kaikkien tulee suunnistaa. Toivon että näin käy, mutta työn tuloksen näen vasta viikonloppuna, kertoo Bengt Tunis.

Maastossa on nopeakulkuisia matalia mäkiä ja notkelmissa on vaikeakulkuisia suopursualueita. Suopursualueet on merkitty karttaan ja ovat siksi vältettävissä.

-Tämä antaa suunnistajalle mahdollisuuden valita millaisessa maastossa hän haluaa juosta, Tunis kertoo.

Radat ja kartat on painettu ja muovitettu. Kilpailujärjestelyt on aloitettu jo kauan sitten, mutta ovat nyt loppusuoralla. Maasto-olosuhteissa oleva kilpailukeskus, maaliviitoituksesta ulkosuihkuihin, rakennetaan tämän viikon aikana.

-Olen saanut kokea ja nähdä miten suunnistuskilpailuja järjestetään ja mitä järjestämisessä tulee huomioida. Tulee tehdä pelastussuunnitelma, kilpailuohjeet ja täyttää liiton vaatimukset. Tämän mahdollistaa meidän pieni ja tehokas organisaatio, jonka työn johtaminen on ollut helppoa, kertoo kilpailunjohtaja Eero Hakala.

Hakala on kilpailunjohtajana ensikertalainen, aiemmissa Femmanin kilpailuissa hän on vastannut lähtöjen järjestelyistä.

-Tämä on Merenkurkun rastipäiviä hieman suurempi kilpailu ja viestikilpailu asettaa järjestelyille toisenlaiset vaatimukset. Kilpailun järjestämisessä tarvitaan noin 70 talkootyöläistä. Niiden löytäminen seurassa on helppoa ja IF Femman on rutinoitunut kilpailunjärjestäjä, Hakala kiittelee.

IF Femmanin järjestämä viesti ryhmälle kaksi on osa suurempaa SM-kilpailuviikonloppua seudullamme. Vaasan Suunnistajat järjestää lauantaina Vaasassa SM-sprintit. Rasti-Jussit puolestaan järjestää SM-viestit ryhmälle yksi Ilmajoella sunnuntaina, eli siellä kilpaillaan nuorten ja pääsarjojen viestimestaruuksista. IF Femman oli SM-kilpailun järjestäjänä viimeksi vuonna 2004 ja silloin kyseessä oli yösuunnistuksen SM-kilpailut.

 fm-forber

Kuvat otettu 12.9.2016 kilpailukeskuksen rakennustalkoiden yhteydessä. Ylemmässä kuvassa ratamestari Berit Tunis mukana auttamassa telttojen pystytyttämisessä. Alemmassa kuvassa Niklas Enlund ja Susanna Finskas valmistelemassa viitoituksia.

Media (päivitetty 9.9)

posted in: SM Viesti R2 | 0

media

Hyvä toimittaja/valokuvaaja!

Tervetuloa suunnistuksen Suomen mestaruuskilpailuihin (SM-viesti R2).

SM-viesti R2 juostaan sunnuntaina 18.9.2016 sarjoissa H35-75 ja D35-70 sunnuntaina 18 syyskuuta Vöyrillä (Rökiöntie 500, 66600 Vöyri/Vörå). Ensimmäinen lähtö on kello 11.

Kisoihin tulevat toimittajat ja valokuvaajat voivat ilmoittautua ennakkoon lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: johanna.haggman(at)kvarken.org. Mediapassin voi noutaa infoteltasta 18. syyskuuta klo 9:30 lähtien.

Kilpailu järjestetään maasto-olosuhteissa. Järjestäjät pyytävät että otatte ennakkoon yhteyttä allekirjoittaneeseen, mikäli teillä on erityistoiveita (esim. työpöytä, sähköt).

Suunnistuksen SM-viesti R2 järjestelyistä vastaa IF Femman.
Tarkempaa tietoa kilpailusta ja mm. majoituksista osoitteessa www.sm2016.fi

Terveisin
Johanna Häggman
johanna.haggman(at)kvarken.org
050 309 2960