IF Femman järjestää SM-viesti R2:n Kalapään lammen itäisessä maastossa. Alueen ensimmäinen kartta laadittiin FSO:n mestaruusviestiä varten vuonna 1997. Heti sen jälkeen samassa maastossa järjestettiin Merenkurkun Rastipäivien osakilpailu. Viimeisten vuosien aikana emme ole järjestäneet mitään kilpailuja tällä alueella. Nyt olemme saaneet Jussi Silvennoisen laatiman hienon uuden kartan käyttöömme. Kalapää on itsestään selvä valinta Femmanin järjestäessä ikämiesten ja -naisten kilpailuja, koska maasto sopii täydellisesti tähän tarkoitukseen.

Maasto koostuu pääosaltaan muutamien peltoalueiden halkaisemista kallioalueista. Suurimmat korkeuserot nousevat vain noin 20 metriin. Avokallioalueet ovat helppokulkuisia mutta niistä löytyy myös suopursuosuuksia. Suopursualueet ovat kartassa suokuvauksella ja ovat siksi vältettävissä suunnistettaessa.

Alueen pistepelloilla ei saa juosta (valvotaan). Kilpailualueella on lisäksi muutama tonttialue. Maalin läpi ei saa juosta varvauksen yhteydessä. Tämä ei ilmene kilpailukartasta mutta selviää lähdössä olevasta mallikartasta.
Ratojen suunnittelussa olemme pyrkineet aikaansaamaan mielenkiintoisia suunnistustehtäviä. Sitäpaitsi kilpailijat kulkevat yleisörastin kautta.

Tervetuloa Kalapäähän!
Bengt Tunis & Berit Tunis

kalapaa
Vanha kartta vuodelta 1996.